Cum calatoresti cu autobusul in UK?

// November 24th, 2009 // Sfaturi practice

Sfaturi practice pentru cei ce merg in UK

Cum calatoresti cu autobusul?:

In comparatie cu alte natii, englezii sunt foarte calmi si asta se observa mai ales cand calatoresti cu autobusul. Ca sa gasesti autobus-ul potrivit trebuie doar sa te uiti in orice statie, pe panoul afisat in interior si vei gasi o harta cu traseele autobuse-lor si orele exacte cind pleaca.De obicei este si un panou electronic care iti arata ora la care trebuie sa soseasca autobus-ul, biletul se cumpara de la sofer.

Tu trebuie sa-i faci cu mana autobus-ului sa se opreasca altfel nu va opri decat daca va cobori cineva.

Cind te urci in autobus trebuie sa-i spui soferului unde mergi ca sa stie ce bilet sa-ti vanda.Daca ai cartela magnetica trebuie sa o pui 4-5 sec. intr-un loc special amenajat langa sofer. Incearca sa eviti locurile din fata pt. ca sunt rezervate batranilor sau celor cu carucioare.De obicei nu e aglomerat in autobus asa ca nu se sta in picioare si nici nu e recomandat pt. ca soferii de autobus conduc foarte brutal (nu toti).

Inainte sa cobori trebuie sa apesi butonul de “stop” din autobus altfel nu va opri…

Daca iti iei cartela magnetica (abonament), ea se va activa automat la prima calatorie si e valabila 29 de zile, sau poti sa-ti iei bilet pe toata ziua pe toate linile.

ATENTIE: in orasul Plymouth de exemplu sunt 2 compani de autobuse (Citybus si Firstbus) si abonamentul nu e valabil de la o firma la alta.

Succes!!!

citybusfirstbus

Leave a Reply

Rss Feed Tweeter button Facebook button Digg button Flickr button Youtube button