Suna cineva…

// January 21st, 2013 // In my mind...

Desi concubinez intr-o casuta simpla, modesta si neizolata, ma trezesc des ca suna cineva la poarta sa-mi ofere tot felul de servicii sau beneficii. Azi iar a sunat soneria. Ma uit scurt pe geam si vad un om cu un carnetel in mana. Fug la usa sa deschid inainte sa ajunga “motanul” meu Atos,  la poarta si sa-i rupa fasul.

Deschid usa si zic: Da va rog!

El: pentru cosuri!

Imi pun mana pe fata neteda si-i raspund: n-am!

El isi da capul putin pe spate incercand sa-mi vada hornurile de pe acoperis si zice: da’ alea ce-s?

Probabil hornuri, zic eu! Dar nu le folosesc ii zic, moment in care intervine Atos care sare pe poarta si-l stropeste cu saliva sau noroi… Omu’ a reactionat facand un pas in spate si bolborosind ceva la adresa cainelui. Nu m-am putut abtine sa nu-l laud pe Atos si strig: i-a hotu’! Dupa 5 secunde vad ca mai vine cineva spre poarta mea. Era chiar hornarul! Asa parea pentru ca avea legat de el o sarma incolacita. Abia atunci mi-am dat seama ca era defapt o echipa: unu’ cu carnetelul si altu’ cu sarma. Probabil ca ala cu carnetelul nu stia sa curete hornul, iar cel cu sarma nu stia sa scrie…

Acum o saptamana iar mi-a sunat “hornarul” la poarta. Era altul decat cel de azi, si imi spunea ca e obligatoriu sa-mi curete hornul. Ii spun ca n-am nevoie.

El, ofticat imi spune: e obligatoriu! n-ati primit instintarea de la EON?

Nu! ii raspund eu.

Pai o s-o primiti si nu stiu cand mai trec pe aici! zice el…

Eu: pai am centrala de aia noua cu “utilaj fortat” ca toata lumea!

El: no’ bine, io’ numa’ v-am spus!

Mersi! zic eu si-i inchid usa-n nas.

Sa nu credeti ca-s iresponsabil, am fost in toamna la Rosal si am solicitat pe cineva autorizat sa vina sa-mi curete hornul avand in vedere ca am teracote pe lemne. Si a venit unul Sandu si mi-a curatat si hornul si sobele.

In concluzie, daca am nevoie de: maturoaie, geamuri, cartofi (nu de oriunde ci tocmai din Sf. Gheorghe), gradinari, dresor de caine, fier vechi (de dat, nu de luat), burlane, trebuie doar sa-i astept si sa le raspund la sonerie!

PS: Vecinul din coltul strazii, si-a decuplat soneria acum cativa ani dar despre el auzisem ca-i chitros si nu vrea sa consume curent in plus. Avea un caine lup mare si frumos care-l folosea in loc de sonerie dar nici pe acela nu l-am mai auzit…

Leave a Reply

Rss Feed Tweeter button Facebook button Digg button Flickr button Youtube button